Woezel blaft! Wie weet raad?

door Sharon
(Groningen)

Woezel is een West Highland White Terrier van 1 jaar en 3 maanden. Hij heeft een vervelende voorgeschiedenis; altijd in de bench en in de tuin "uitgelaten" worden, een druk kind, een vrouwtje wat amper thuis is en een baasje wat geen zin heeft om wat te ondernemen en vaak een negatieve stemming heeft.

Woezel is nu tijdelijk bij ons zodat hij opnieuw opgevoed kan worden. Behalve het blaffen heeft hij namelijk nog een paar problemen: Hij is niet helemaal zindelijk en kent de basiscommando's niet. Als je 'zit' zegt staat hij je dom aan te kijken. Bij je komen als hij losloopt doet hij daarentegen wel weer heel goed.

Als Woezel in de bench moet, gaat hij er keurig in. Zodra je echter het deurtje dicht doet, begint hij te blaffen. Gezien het feit dat hij veel in de bench zat denk ik dat het gewoon onprettig voor hem is geworden, maar hij is nog niet helemaal zindelijk en ik wil toch wel graag mijn huis enigszins fris houden.

Als Woezel iets hoort (stemmen, iemand die aanbelt) begint hij te blaffen. Dat is een aaneengesloten blaf, dus ik denk de waarschuwingsblaf.

Als je de kamer uitloopt blaft hij ook. Hij is veel alleen geweest voorheen en ik vermoed dus behoorlijke verlatingsangst.

Als ik dit zo opschrijf leest het alsof ik hier een ontzettend probleemhondje in huis heb.

En toch is-ie ook heel leuk! Hij speelt heerlijk met mijn Golden Retriever, Bella (die de rust zelve is, we hoopten dat ze hem wat zou bijbrengen daarin maar helaas), buiten lopen gaat geweldig, hij loopt goed mee, doet zijn plasje en zijn poepje (nog niet altijd waar het moet maar het gaat de goede richting uit), als hij losloopt komt hij keurig bij je als je roept en hij is meestal vrolijk.

Nu deed ik het licht aan en hij begon te blaffen omdat dat een geluidje maakt. Soms begint hij zelfs te blaffen als we alleen maar bewegen!

Wat kan ik hieraan doen??

Comments voor Woezel blaft! Wie weet raad?

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Mar 16, 2013
akitaliefhebber
door: Anonymous

geef de hond de tijd en beloon hem juist extra wanneer hij niet blaft, zodat je de goede momenten leuk maakt zul je zien dan dooft het blaffen van zelf, en zijn er momenten dat hij zal gaan blaffen leidt hem dan af met iets leuks,
zodat hij niet gaat blaffen........succes

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar Waarom mijn hond blaft.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »