Zorgen over het Akita hondenras na de film Hachiko

door Dennis
(Maastricht - Nederland)

Het is zeer zeker niet te hopen dat het verhaal van de 101 dalmatiers zich hier gaat herhalen.

Zoals gezegd wordt is de Akita zeker niet de gemakkelijkste hond.

Ik ben zelf in het bezit van een Akita
en ik kan de mensen verzekeren dat ze niet makkelijk zijn. Ze hebben hun eigen regels en doen ook alleen maar iets als ze het ook echt willen. Heeft een Akita geen zin dan kun je hoog of laag springen, maar dan doen ze het niet.

Los daar van zijn het zeer lieve en trouwe honden, maar je moet ten alle tijden de baas blijven! Ga je toegeven dan heb je een hond van +- 70 cm hoog en 50 kilo die doet wat ie wilt. Ik kan de mensen verzekeren dat is niet wat men wil.

Daarbij komt: het zijn al geen gemakkelijke honden van nature, kun je nagaan als ze straks ook nog eens doorgefokt gaan worden!

Het resultaat daarvan hebben we al een paar keer kunnen volgen op het nieuws met American Staffords.

Lieve honden in de handen van de verkeerde personen kunnen grote gevolgen hebben.

Een Akita is geen hond die je vals of doorgefokt wilt hebben, want dan ben je alle controle kwijt.

Ik hoop zeer dat dit geen hype gaat worden, dat men goed nadenkt voor dat men zo'n hond aanschaft en de broodfokkers geen kans gaat geven om hier weer een slaatje uit te slaan.

Het is een mooi en zuiver ras, zowel de Akita Inu als de Amerikaanse Akita. Laten we dat vooral ook zo houden.

Dennis

Comments voor Zorgen over het Akita hondenras na de film Hachiko

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Apr 12, 2013
mooi hond
door: Anonymous

Vind dit een mooie hond en vooral de eigenschappen. Ben op zoek naar een Akita .

Ben nu in bezit van een Beauceron en dat zijn ook geen gemakelijke honden en hebben nog meer beweging nodig dan een Akita. heb ze twee jaar goed moeten trainen en op mijn strepen staan, en nu is het een fijne hond. Met een goede consenquente opvoeding en veel wandelen komt ge er wel.

Mar 24, 2010
Mooie film, maar...
door: Pax

Prachtige tranentrekker, het verhaal is natuurlijk ontzettend mooi, maar ik heb me ook wel vreselijk zitten ergeren.

Er wordt namelijk helemaal niet met de hond omgegaan zoals je volgens mij met een hond moet omgaan.. Zien we Richard Gere ooit echt wandelen met de hond? Nee... zit maar de hele dag in de tuin en loopt twee keer per dag over drukke straten, zonder riem, mee met zijn baasje... Gaan al die Amerikanen natuurlijk weer denken "Goh, da's makkelijk zo'n hond, ik hoef er verder helemaal niks mee te doen, maar de hond heeft wel alles voor mij over"

Ook als Hachi nog een puppie is... Wordt maar gewoon opgesloten in de schuur, er wordt niet mee gewandeld, en wat krijgt ie eigenlijk te eten? Dus.. los van de originele geschiedenis, die elke echte hondenliefhebber natuurlijk ontzettend ontroerd, vond ik de Hollywood versie veel te zoet en te gemaakt, en te ver van het echte leven met een hond. Zelf heb ik een Rottweiler, die met name qua karakter erg op de Akita lijkt.

Eigenzinnig, heeft een zeer consequente opvoeding nodig, maar is ontzettend trouw! Gelukkig heeft de Rott niet zo'n ontzettend ontwikkeld jachtinstinct meer, waardoor ze ook na de pubertijd gewoon los kunnen blijven lopen (tenminste; niet elke Rott natuurlijk, ze hebben allemaal hun eigen karaktertje!). Maar ik moet wel zeggen -ik kende de Akita nauwelijks- dat ik het prachtige dieren vind!!

Dec 31, 2009
Akita is geen Collie
door: wim

Ja, maar... een Akita is anders dan een Collie. Een akita heeft het uiterlijk van een teddy, en dat gaat vooral kinderen aantrekken!

Ik heb zelf ook een Japanse Akita en het zijn echt geen makkelijke honden en ze vragen de nodige tijd om te wandelen enz. (want een Akita is niet moe na 5 of 10 kilometer).

Ik hoop dat ze beseffen wat voor hond ze in huis halen en dat de broodfokkers dit mooie ras niet naar de botten helpen)(is al eens gebeurd met de Amerikaanse Akita).

Dec 12, 2009
Zorgen voor de Akita na de film Hachi
door: K@rin

Ik begrijp je zorgen!

Veel Beardie Collie liefhebbers (waaronder ikzelf met 3 Beardies) hadden dezelfde zorgen na het uitkomen van de film 'Shaggy Dog'.

Gelukkig is dat meegevallen. Laten we hopen dat voor de Akita ook zal gelden!

Klik hier om je eigen comments toe te voegen

Doe mee en schrijf je eigen pagina! Het is heel simpel. De volgende stap? Klik hier en ga terug naar akita-film-richard-gere.


Pay it forward & deel dit met je vriendenVolg en 'like' ons

Word nu lid

In de spotlights

  1. Verliefde Velvet
  2. American Akita
  3. Drie Akita's
  4. Akita M'kito
Hondenrassen met foto »